Nabokrangel

ANNONSE FOR huseierne

produsert av tv 2 konsept 

Nabokrangel

Hekker, tomtegrenser og gjerder – det er mye du kan krangle med naboen om. Men hvordan løse konfliktene best mulig?


Dette er et tema som forbrukerorganisasjonen Huseierne gjerne gir tips om.

ANNONSE FOR huseierne

produsert av tv 2 konsept 

For selv om en meningsutveksling kan rense luften, er det i noen tilfeller slik at motsetningene ikke forsvinner, og krangelen eskalerer. Du har kanskje hørt om uthuset som ble kappet i to av en nabo som mente bygget sto delvis på hans tomt, huseierne som saksøkte han på andre siden av hekken fordi den var for høy, eller bryggestriden som havnet i retten? Også kjendiser kan barke sammen, som da gitaristlegenden Jimmy Page i fem år forsøkte å stanse naboen Robbie Williams fra å pusse opp sin 170 millioner kroner dyre villa i et av Londons fasjonable strøk.

Unngå konflikter

Konflikter kan være godt innhold i en nyhetssending, men i virkeligheten bør du unngå et dårlig forhold til naboen . Selv en avsluttet strid setter langvarige spor, og krangler kan påvirkehele nærmiljøet ditt. Definisjonen på nabo er «en person som bor nær», og  det er ikke gitt at det er god kjemi barefordi dere bor i samme gate eller deler oppkjørsel. Ingen kan ha fred lenger enn naboen vil, lyder et gammelt ordtak. At krangling kan få konsekvenser, har vi både rettssaker og domsavsigelser som bevis for.
Med andre ord – prøv å unngå konflikter!

Lovverk

Hvis det likevel blir en krangel, så er det best å løse den så fort som mulig. Få hjelp fra ekspertene i Huseierne hvis situasjonen har låst seg helt. De kan se løsninger som du ikke er klarover, og har dessuten inngående kjennskap til lovverket som avgjør hvem som har rett og galt. Men la oss håpe at det ikke går så langt, og husk et forebyggende tips: Slå av noen ord med naboen neste gang du ser ham eller henne. Er du på hils med nabolaget, øker nemlig muligheten betraktelig for å løse uenigheter på en fredelig måte.

Juridisk rådgivning i Huseierne

- Gratis for medlemmer
- Rådgivning om bolig og eiendom
- Jusstelefon  og chat-robot for enkle juridiske spørsmål

De mest vanlige spørsmålene er besvart på  huseierne.no

Gratis rådgivning i inntil én time per år fra advokater ansatt i Huseierne i mer komplekse saker


Logo_TV2_Konsept_RGB_Staende_Sort.png

TV 2s journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

I samarbeid med annonsører utvikler TV 2 Konsept innhold av høy kvalitet som publiseres på TV 2s plattformer. Innholdet merkes tydelig med "annonse" og annonsørens logo så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør. TV 2 Konsept er en kommersiell enhet i TV 2 uten tilknytning til redaksjonen. TV 2s samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av TV 2 Konsept. Olav Sandnes, Ansvarlig redaktør og Adm. Dir i TV 2
Logo_TV2_Konsept_RGB_Liggende_Sort.png
logo.svg

Annonse