Nå er de norske tomatene modne!

ANNONSE FOR Gartner

produsert av tv 2 konsept 

Nå er de norske tomatene modne!

ANNONSE FOR Gartner

produsert av tv 2 konsept 

Nå er norske grønnsaker i sesong og alle matglade gleder seg – ikke minst kokk Jan Robin Ektvedt som inviterer oss med til en av landets tomatprodusenter.

I Rogaland produseres en stor del av de norske tomatene, og på idylliske Finnøy i Ryfylke driver tomatprodusent Jan Terje Vignes og kona Lisa Lauvsnes Gartneri. Gartneriet forsyner tomat-elskende nordmenn med rundt 200 000 tomater i uken, blant annet honningsøte Juanitas. – Prøvesmaking er en viktig del av arbeidsdagen for å sikre at vi sender fra oss tomater i toppklasse, sier Jan Terje. Rett temperatur, fuktighet, vanning og innhøstingstidspunkt gir til sammen det optimale sluttproduktet. Tomatene er deilig røde og fulle med saftig smak når du kjøper dem i butikk. Det er lett å falle for fristelsen å teste et par mens du pakker opp tomatene hjemme på kjøkkenbenken!

"Prøvesmaking er en viktig del av arbeidsdagen for å sikre at vi sender fra oss tomater i toppklasse"

– Jan Terje

Nr 1.jpg
"Prøvesmaking er en viktig del av arbeidsdagen for å sikre at vi sender fra oss tomater i toppklasse"

– Jan Terje

Scroll ned for oppskrifter

Det norske klimaet med sine lange, lyse sommerdager og kjølige netter gir topp kvalitet på tomatene. Og med ulike sorter som modner til forskjellige tider, kan vi kose oss med ferske tomater gjennom hele sommeren. Solmodne og søte tomater kan gjerne varmebehandles, men også spises rå, enten som snacks eller i en deilig salat. De er supre som turmat og som sunne mellommåltider. Usikker på hvilken tomat som passer til hva? Her er Jan Robins kjappe guide:

Juanitas er søt og har en mild honningaroma. Denne populære cherrytomaten modnes på stilken og høstes på gren, noe som hever smaken.

Romanse er en plommetomat i miniformat med en uregelmessig og vakker form. Den har en søt, frisk smak. Spis den akkurat slik den er, eller bruk den hel eller i mindre biter i salater.

Rødme er en aromatisk og frisk cocktailtomat med en mild sødme i ettersmaken. Velsmakende både rå og varmebehandlet. Denne tomatsorten selges i likhet med Juanitas på stilk.

Små søte tomater er miniplommetomater og fullmodne cherrytomater som passer like godt som snacks eller i salaten.

NY nr 2.jpg

Tomaten – En global favoritt

  • Tomaten er opprinnelig fra Sør-Amerika og kom til Europa på 1500-tallet
  • I dag er den en viktig del av matlaging over hele verden
  • Tomater bør oppbevares i romtemperatur for best mulig smak
  • Tomaten inneholder mye vitamin A og C, og 90 prosent er vann
  • Botanisk sett er tomaten ikke en grønnsak, men en frukt


Oppskrifter

MENY

SPAR

JOKER

NÆRBUTIKKEN

CC MAT

JACOB’S

KIWI

Gartner_Logo.png
Logo_TV2_Konsept_RGB_Staende_Sort.png

TV 2s journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

I samarbeid med annonsører utvikler TV 2 Konsept innhold av høy kvalitet som publiseres på TV 2s plattformer. Innholdet merkes tydelig med "annonse" og annonsørens logo så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør. TV 2 Konsept er en kommersiell enhet i TV 2 uten tilknytning til redaksjonen. TV 2s samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av TV 2 Konsept. Olav Sandnes, Ansvarlig redaktør og Adm. Dir i TV 2
Logo_TV2_Konsept_RGB_Liggende_Sort.png
gartner-logo.svg

Annonse