En salathage i særklasse

ANNONSE FOR Gartner

produsert av tv 2 konsept 

En salathage i særklasse

ANNONSE FOR Gartner

produsert av tv 2 konsept 

Kokk Jan Robin Ektvedt feirer tidenes norske sommer med å besøke noen av landets flinke
grønnsaksprodusenter, og nyter smaken av kortreist sprø salat.

Norsk salat er i verdensklasse, og på denne årstiden bugner matbutikkenes grønnsaksavdeling av smaksrike fristelser. Lange, lyse og varme sommerdager kombinert med svale netter gir de aller beste vekstvilkår. På Svang gård i Sylling i Lier er dessuten jordsmonnet ekstra næringsrikt takket være at gården ligger på en endemorene, det vil si et område der stein- og jordmasser er skjøvet frem av en isbre og deretter blitt liggende igjen da breen trakk seg tilbake.


Salatprodusent John Gunnar Swang kan underskrive på at den mineralrike jorden gir gode vekstvilkår for salattypene som dyrkes på gården: crispi, isberg og hjerte. Alle tre er velkjente salater i norsk matlaging, med kvaliteter som har gjort dem til manges favoritter.

"Den mineralrike jorden gir gode vekstvilkår for salattypene som dyrkes på gården"

– John Gunnar

1. 3V9A2018.jpg
"Den mineralrike jorden gir gode vekstvilkår for salattypene som dyrkes på gården"

– John Gunnar

Synes du isbergsalat er litt traust? Prøv Jan Robins isbergruller for en spennende vri.

Scroll ned for oppskrifter

Kortreist ferskvare

Med norskprodusert salat får du råvarer som nettopp har blitt fraktet fra åker til matbutikk og videre hjem til ditt kjøkken. Du får topp kvalitet samtidig som miljøet spares, takket være kort transportstrekning.


Klimaet her til lands gir salaten mulighet til å vokse i et langsomt tempo som lar den gode smaken og konsistensen få komme ordentlig frem. Sesongen for norsk salat strekker seg fra mai til oktober.

Isbergsalat er en klassiker på våre middagsbord, og lett gjenkjennelig med sine tykke, saftige og sprø blader som både små og store liker.

Crispisalatens milde, søte smak og kraftige blader gjør seg godt sammen med dressing
siden den holder seg sprø lenge.

Hjertesalaten har en delikat, knasende konsistens og en smak som er både søt og litt bitter.

2. 3V9A2222.jpg

MENY

SPAR

JOKER

NÆRBUTIKKEN

CC MAT

JACOB’S

KIWI

Gartner_Logo.png
Logo_TV2_Konsept_RGB_Staende_Sort.png

TV 2s journalister og redaksjon har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet.

I samarbeid med annonsører utvikler TV 2 Konsept innhold av høy kvalitet som publiseres på TV 2s plattformer. Innholdet merkes tydelig med "annonse" og annonsørens logo så leseren kan oppfatte at innholdet er betalt for og produsert i samarbeid med en annonsør. TV 2 Konsept er en kommersiell enhet i TV 2 uten tilknytning til redaksjonen. TV 2s samfunnsoppdrag og rolle som uavhengig redaksjonell gransker påvirkes derfor ikke av TV 2 Konsept. Olav Sandnes, Ansvarlig redaktør og Adm. Dir i TV 2
Logo_TV2_Konsept_RGB_Liggende_Sort.png
gartner-logo.svg

Annonse