ANNONSE

Smarte løsninger for en ferieklar hage

Annonse for Felleskjøpet Produsert av TV 2 Konsept
Smarte hjelpere gjør hagearbeidet enklere – og du kan bruke ferien til annet enn klipping og vanning.
Smart-teknologien har inntatt uterommet, og Ragnar Dæhli, produktsjef for plantedyrking i Felleskjøpet, ser fordeler med å forenkle hagearbeidet på denne måten.

Robotgressklipper

Robotgressklipperen er en god hjelper som etterhvert finnes i mange norske hager. Det finnes ulike alternativer på markedet, men fellesnevneren er at de er langt mindre i størrelse enn en tradisjonell bensindrevet gressklipper. Det har ingenting å si for resultatets del, snarere tvert imot: Den nette størrelsen på robotklipperen gjør det også enklere for den å komme frem på steder der det kan være vanskelig å få klippet med en større maskin. Roboten klipper så fint at gressbitene går ned i jorden der den resirkuleres til gjødsel. Det forbedrer kvaliteten på gresset ditt, og dessuten slipper du å rake over plenen eller tømme oppsamleren.

Robotgressklipperen er en trofast sliter som sørger for at plenen alltid ser nyklipt og fin ut, og kan styres via en app på mobiltelefonen. Dessuten tar den aldri fri, så mens Ragnar drar på hytta, forblir gressplenen like nyklippet som alltid.

Flere tips for en strøken plen finner du her.

Automatisk vanning

En annen smart løsning som Ragnar anbefaler hageeiere, er å automatisere vanningen. Det kan være en utfordring å holde tørste planter fornøyde gjennom sommeren, men med et selvvanningssystem unngår du katastrofer i bedene, ikke minst på varme dager eller hvis du er bortreist. Et automatisk anlegg er enkelt å montere, og kan også brukes til hekker og krukker. For deg som har kjøkkenhage, er dette måten å sikre at avlingen din får nok vann. Et alternativ for blomsterbedet er svetteslangen, som har små hull langs hele slangen der det drypper vann ut fra. Dermed tilføres det litt vann hele tiden. En annen bonus er at bruk av svetteslange kan spare vannforbruket med så mye som 70 prosent.

Lurer du på hvor ofte det egentlig skal vannes?

Gjør hagen ferieklar!

Nå som du har både plenklipp og vanning under kontroll, er det ingenting som hindrer deg fra å dra på ferie. For Ragnar er det tre ting som står på sjekklisten for en ferieklar hage.

Robotgressklipperen stilles inn på ønsket klippefrekvens, vanningsanlegget skrus på, og så får plenen få litt ekstra næring i form av gjødsel. Hvis du i tillegg allierer det med naboen om å se til hagen din innimellom, er alt lagt til rette for at hagen skal se frisk og frodig ut også når ferieturen er over.

Få også med deg vår guide for hvordan hagen overlever ferien!

Vi hjelper deg med robotgressklipperen!

Våre installatører setter opp kanttråden som forteller roboten hvilket område den skal klippe. Installasjonen gjøres ut fra anbefalingene i brukerhåndboken for robotgressklipperen, med justeringer der det er mest hensiktsmessig.